Meniu

Regulament Aquatic Design Contest 2022/2023
Etapa ONLINE 

 1. Perioada de inscriere: 1 noiembrie 2022 – 1 martie 2023
 2. Concursul este dedicat tuturor pasionatilor de acvaristica din Romania. 
 3. Se pot inscrie toti detinatorii unui acvariu cu apa dulce indiferent de volum.
 4. Doar acvariile amenajate si intretinute de participanti sunt acceptate si jurizate. 
 5. Categoriile pentru faza online a concursului A.D.C 2022/2023 sunt urmatoarele:

 

 

 

 1. Participantii vor trimite maximum 5 fotografii, din care obligatoriu o fotografie frontala.
 2. Sunt acceptate fotografiile efectuate incepand cu data de 1 ianuarie 2021.
 3. Pentru o jurizare optima, asteptam fotografii de calitate si neprelucrate (ca editare se accepta doar crop/rotation).
 4. Fotografiile care nu sunt suficient de clare pentru a fi jurizate sau au un continut nepotrivit, nu vor fi incluse in concurs.
 5. Fotografiile nu trebuie sa depaseasca 10Mb.
 6. Vor fi depunctate acvariile care contin elemente si accesorii tehnice (tevi, furtunuri, pietre de aer, termometre, incalzitoare, reactoare de CO2, etc)
 7. Fotografiile frontale ale lucrarilor inscrise, impreuna cu punctajul obtinut in urma jurizarii, vor fi afisate pe pagina concursului numai la sfarsitul perioadei de jurizare online.
 8. Orice aspect legat de provenienta si copyright-ul fotografiilor participantilor, nu face obiectul raspunderii organizatorului acestui concurs.
 9. Locul 1 si 2, de la fiecare sectiune, vor intra in finala "LIVE in Brasov 2023" si vor fi premiate doar in etapa finala.
 10. In etapa online se premiaza locurile 3, 4 si 5. In cazul in care un concurent cu lucrari inscrise in sectiuni diferite, se claseaza pe unul dintre locurile 3, 4, 5, va fi premiat pentru lucrarea aflata pe pozitia cea mai buna. Astfel, un concurent poate fi premiat o singura data avand lucrari inscrise in sectiuni diferite de concurs.
 11. Valoarea premiilor reprezinta valoarea neta dupa retinerea si achitarea impozitului aferent fiecarui premiu.
 12. In cazul in care un concurent se claseaza pe locurile 1 si/sau 2  indiferent de sectiune, acesta va putea concura in finala pe un singur loc, astfel locul ramas liber va fi ocupat in finala de urmatorul concurent clasat, in functie de punctajul obtinut (indiferent de sectiune).
 13. Fiecare acvariu inscris va primi un numar de concurs.
 14. Se jurizeaza doar partea acvatica a bazinului.
 15. Descrierea bazinului si datele de inscriere nu vor fi afisate  pe pagina concursului.
 16. Juratii nu vor avea acces la datele de identificare si contact ale concurentilor.
 17. Ne rezervam dreptul de a elimina din concurs  acvariile  care nu  respecta  conditiile de inscriere.
 18. Prin acceptarea regulamentului, participantii sunt de acord ca fotografiile trimise sa poata fi folosite cu drepturi totale de catre organizator.
 19. Perioada de jurizare: 1 martie 2023 –15 martie 2023
 20. Anuntarea castigatorilor: 18 martie 2023
 21. Anuntarea finalistilor pentru etapa “Live in Brasov”: 18 martie 2023
 22. Organizatorul isi rezerva dreptul de a aduce  modificari  regulamentului in cazul  in care acesta constata pe parcursul desfasurarii concursului ca pot fi aduse imbunatatiri pentru o mai buna desfasurarea a evenimentului.
 23. In caz de forta majora, aceasta inseamnand orice eveniment care nu poate fi prevazut, controlat sau remediat de catre organizator, inclusiv imposibilitatea organizatorului din motive independente de vointa sa si a carui aparitie il pune pe acesta din urma in imposibilitatea de a-si indeplini obligatiile asumate prin regulament, organizatorul nu poate fi tras la raspundere  pentru modificarile aduse regulamentului, componentei juriului sau pentru anularea evenimentului. 

Criteriile de jurizare şi punctare:

Punctajul final reprezinta media aritmetica a punctelor obtinute pentru fiecare sectiune

 1. Impresie generala: 1-30 puncte
 2. Creativitate, originalitatea(tehnicitatea acvariului): 1-20 puncte 
 3. Compozitie(hardscape/plantare/vietati – integrare armonioasa dpdv al spatiului/culorilor/echilibrului): 1-30 puncte 
 4. Sanatatea acvariului(sanatatea pestilor, plantelor): 1-20puncte

 

 

Juriul nostru

Victor Zaharia

VICTOR ZAHARIA

Avand o experienta de 20 de ani in domeniu, Victor Zaharia este un autodidact perfectionist si un expert al plantelor acvatice.


Vladimir Chirilov

Vladimir Chirilov

Cunoscut in mediul online cu nickname-ul valyy_dvd, Vladimir Chirilov este un roman pasionat de aquascaping, un perfectionist, castigator a doua concusuri nationale, clasandu-se pe podium cu locul 1.

SERGIU CIUBOTARIU

SERGIU CIUBOTARIU

10 ani de experienta in acvaristica, pasionat de plante acvatice si in special de aquascaping.

Sebastian Costin

SEBASTIAN COSTIN

Un hobby-ist in acvaristica , matur si experimentat atat in acvaristica de apa dulce cat si in cea de apa sarata.

Valentin Druga

VALENTIN DRUGA

Acvarist cu experienta notabila , cei 25 de ani pentru pasiune si implicare in acvaristica transformati intr-un ihtiolog deosebit!

Locurile 1 si 2  vor participa in etapa "Live in Brasov" si vor fi premiate in urma clasamentului final. 

Premii etapa online
Premiile oferite pentru etapa online sunt in valoare totala de 3000 RON.
Pentru fiecare sectiune, se vor premia locurile 3, 4, 5, dupa cum urmeaza:

Locul 3: 500 RON 
Locul 4: 300 RON
Locul 5: 200 RON

 

Premii etapa LIVE

Toti cei 6 finalisti ai categoriei Aquascaping ce vor participa la etapa live, organizata la Brasov, vor fi premiati dupa cum urmeaza:

1

4200 RON

2

2700 RON

3

1700 RON

4

1200 RON

5

900 RON

6

700 RON

Testimoniale concurenti

Dan Hincea 40 ani - Bucuresti

Daca nu era Aquatic Design Contest, nu era AcvaConcept! Cam asa as putea rezuma.
Pasionat fiind, am inceput sa particip la concursurile de aquascaping inca din 2014 dar experienta ADC a fost cea care m-a marcat si - fara nici un fel de exagerare - mi-a schimbat viata.
Cand te afli inconjurat de oameni care pun atat de mult suflet in acest domeniu nu poti sa nu te simti bine! Nu poti sa ramai indiferent.
Cu siguranta cel mai serios si cel mai bine pus la punct eveniment de acest gen in Romania chiar si pana la acest moment, ADC a adus fata in fata concurenti, organizatori si juriu, punand in scena un altfel de concurs, o altfel de abordare, nu numai prin calitatea organizarii, cantitatea de decoruri, plante , bazine samd, ci prin felul in care ne-a facut sa ne simtim.
Concurentii au facut echipa - paradoxal desi fiecare dintre noi a tras pentru o plasare cat mai sus in clasament, ne-am ajutat, ne-am sustinut, ne-am sfatuit, multtumindu-le astfel organizatorilor si juriului.
Nu pot sa sper decat ca la a 20-a editie a ADC o sa fiu unul dintre cei care mai voi lauda ca am participat la primul concurs.
Pregatiti-va pentru urmatoarea editie ADC - Va garantez ca astfel de eveniment nu poate fi ratat! Succes!

Dan Hincea 40 ani - Bucuresti
Razvan Ciorpac - 35 ani - Iasi

ADC 2016 – Trebuie sa recunosc ca nu ma asteptam sa traiesc un vis, dar cam asa a fost. Un eveniment extrem de bine organizat, la Romexpo, in inima unui mega eveniment dedicat animalelor unde am fost aplaudati, fotografiati si urmariti indeaproape de sute de oameni in timp ce cream setup-urile de concurs.
Ce poti sa-ti doresti mai mult decat 3 zile petrecute intre prieteni care impartasesc acelasi hobby, 3 zile intr-un eveniment din care nu lipseste nimic – sute de kilograme de roci, zeci de kilograme de lemne, zeci de specii de plante, profesionalism, voie buna, fair play, premii. Poate un butoi cu bere la dozator. Ei bine, a fost si ala!
A fost sublim, mai vreau si tocmai ma pregatesc din greu pentru urmatoarea editie. Felicitari organizatorilor pentru un eveniment unic in Romania organizat la standarde internationale.

Razvan Ciorpac - 35 ani - Iasi
Daniel Chis - 34 ani- Zalau

In anul 2016 m-am inscris pentru prima data la un concurs de Aquascaping.Am participat cu"Romanian Forest" cu care am reusit sa ma calific in etapa finala de la Bucuresti.Desi consideram ca este un bazin reusit nu credeam ca are potential sa treaca de etapa online.Am fost foarte incantat cand am fost contactat telefonic, ca m-am calificat mai departe.
Pe langa premiile castigate, am castigat mult mai mult prin faptul ca am legat prietenii cu niste oameni minunati.M-am intalnit cu multe persoane cu care ma stiam doar din mediul online.Desi concuram intre noi, toti 5 ne ajutam unul pe altul un fel munca de echipa prin sfaturi si idei.
Cand am ajuns la Romexpo in ziua amenajarii bazinului am realizat cat efort implica un astfel de concurs(primul de acest gen din Romania)cu organizare,amenajarea standurilor si a locatiei,caratul materialelor,mobilizarea persoanelor,eforturile financiare si munca din spatele calculatorului si a telefonului.A fost un concurs foarte corect si transparent la care nici unul nu am avut de obiectat.Desi am fost "urecheat" putin de unii membrii din juriu consider ca atat am meritat la vremea respectiva si acolo a fost nivelul meu.Singurul inconvenient pentru mine a fost distanta mare si oboseala cu condusul vreo 10 ore dar a meritat tot efortul.
Am apreciat faptul ca echipa ADC a luat decizia sa fie organizat urmatorul concurs in Brasov, fiind mai in mijlocul tarii pentru ca toata lumea sa fie cat mai aproape de locatie in etapa finala.Le urez mult succes in continuare ehipei ADC si transmit acvaristilor din toata tara sa va pregatiti acvariile si sa va inscrieti!

Daniel Chis - 34 ani- Zalau
Nandrean Marius - 29 ani - Iasi

Aquatic Design Contest pentru mine a fost o experienta unica si de neregretat. La acest concurs am participat cu primul meu setup din "cariera" mea de aquascaper. Nu ma asteptam ca munca mea sa fie asa de mult apreciata de colegii de breasla, drept dovada am obtinut locul 1 la etapa online. Etapa live care s-a tinut la Romexpo, Bucuresti a fost ceva nou pentru mine. Am plecat de acasa (Iasi) sa intalnesc oameni noi. M-am dus la Bucuresti in etapa live sa invat mai multe si sa-mi fac prieteni noi. Toata lumea era cu zambetul pe buze, voie buna, nici o clipa n-am simtit ca am venit la un concurs, unde competita trebuie sa fie pe primul loc. In etapa live am avut niste acvarii generoase, foarte multe materiale cu care nu puteai da gres, plante la discretie, un juriu bine pus la punct, totul foarte bine organizat. Dupa ce am terminat concursul, spre seara, cu mic cu mare am sarbatorit si ne-am distrat. Au fost 3 zile de neuitat pe care as vrea sa le retraiesc. Multumesc!

Nandrean Marius - 29 ani - Iasi
 

Sponsori oficiali ai concursului Aquatic Design Contest - editia 2022/2023

Kronstil Aquaristik RomaniaJBL GmbH Germania Sponsor Rhino.ro

 

Grupul Kronstil Aquaristik

Se incarca..